Alla inlägg under maj 2007

Av Elin - 27 maj 2007 23:31



Let me ask you a question, but it's a hard one, so think about it before you answer.

When two people love each other, but they can't live together, when does it get to that point when enough is enough?

- Never.

Av Elin - 27 maj 2007 18:33

Gårdagen var riktigt mysig, en liten försmak på sommaren. Jag, Jonna och Jessica cyklade till Ainas och köpte glass och åt på deras uteservering. Vi satt flera timmar i kvällssolen och pratade på om det mesta. Sen kom Emma och Ylva förbi också, det var länge sedan jag träffade dom så det var kul. Det är så mysigt nu då man kan vara ute sent på kvällen och det fortfarande är ljust, och då man känner doften av grönt gräs och syrener, jag älskar sommaren!


Nu ska jag nog hoppa i duschen tror jag, och sen klockan nio ska jag se The Mexican på fyran med Brad Pitt och Julia Roberts. Trevligt med lite ögongodis så här på söndagskvällen. Jag har inte så mycket mer att tillägga, blir nog mer skriveri imorgon. Tjao.


kiss me beneath the milky twilight
Lead me out on the moonlit floor
Lift your open hand
Strike up the band and make the fireflies dance
Silver moon's sparkling
So kiss me

Av Elin - 27 maj 2007 16:06

Den hetaste trenden bland unga tjejer mellan 14-18 år, i alla fall i Skellefteå, verkar just nu vara bebisar. Jag vet inte hur många som under det senaste året fått barn eller väntar barn. Enligt min mening är man aningen ung för att bli mamma då man är 15 år, visst finns det de som klarar det och är mogna för det, men de allra flesta borde ha väntat några år till. Det är en grej de första månaderna då de är så små och söta, vem skulle inte vilja ha en egen liten bebis då? Men det är så mycket mer än några månader, det är ett ansvar man har i minst 18 år framåt utan undantag, och det tror jag många glömmer bort.


Sen vet jag många som på helgerna lämnar bort sina barn till mor- och farföräldrar för att de ska kunna vara ute och festa och ha kul. Jag anser att om man väl bestämt sig och satt sig i den situationen då måste man ta sitt ansvar fullt ut också. Man måste mogna och inse att allt kommer förändras, man kommer inte vara lika fri som man var innan man skaffade barn och man kan sannerligen inte lämna bort dem när helst man känner för det. Och jag tror att så länge man känner ett starkt behov av att varje helg vara ute och festa istället så är man inte redo för småbarn. Visst kan man någon gång då och då hitta på något tillsammans med sina kompisar, men inte lika mycket som man gjorde innan man blev förälder.


Jag tror inte att man då man är så pass ung inser att det handlar om18 år, inte bara någon månad eller då man känner för det. Dessutom verkar många unga skaffa barn för att komma på rätt spår om de hamnat fel, men barn ska man ju inte skaffa enbart för sin egen skull, det är ju en enskild individ det handlar om. Om man haft problem med droger eller alkohol tycker jag att man bör ta sig ur det och mogna innan man tar på sig ett sånt ansvar, för då är det inte bara dig själv du ska ta hand om, det är en till människa som inte är det minsta kapabel att vare sig ta hand om sig själv eller försvara sig.


Så därför tycker jag att man ska tänkta efter innan man som tonåring skaffar barn. Är jag verkligen mogen för detta och kommer jag kunna offra helgerna och tiden tillsammans med mina kompisar? Kommer jag ta mitt ansvar och kan jag försörja och uppforstra ett barn? Om man känner att man är det och tänkt igenom det noga ser jag inga problem i att skaffa barn tidigt, så länge man vet vad man ger sig in på och tänker på barnets bästa. Barn ska man inte skaffa för att man själv känner att man vill ha någon, det ska man skaffa för barnets skull.


Jag hoppas att ni förstår vad jag menar, jag tycker bara att allt för många i i alla fall Skellefteå som skaffar barn tidigt inte visar att de är mogna nog att klara av det.

Av Elin - 26 maj 2007 18:01

Jag älskar gratissaker. Idag var jag på stan och köpte en morsdagspresent till mamma från bodyshop för 450 kronor, och då fick jag en nessecär på köpet fylld med lite smått ch gott, me like!


Nu ska jag utveckla varför jag satte Britney Spears på utelistan, även om jag tvivlar på att ni inte förstår varför. Jag kan fatta att hon säkert mår skitdåligt, annars tar man inte droger, super skallen av sig och rakar av sig håret, och fram för allt inte om man är en offentlig person. Jag förstår också att det säkert är just den offentliga delen tillsammans med skillsmässan och en del annat som orsakar hennes beteende. Men hallå, lilla gumman! Om en av 90-talet/början på 2000-talets största kvinnliga popikoner har haft en jobbig tid och sen bestämmer sig för att göra en "storslagen" comeback, MÅSTE det väl finnas ett mer classy sätt att göra det på?


Jag tror aldrig att jag har sett Britney var så tacky, kolla bara på kläderna hon valde till en av sina första comebackspelningar (som förövrigt är ca 14 minuter långa och playback). Det är ju så smaklöst att det inte är sant, har man ett så pass fett bankkonto och så mycket kontakter måste man väl ändå kunna anställa någon som gör hela grejen till en sensation istället för en total flopp, inte minst om man som hon, saknar någon som helst känsla för stil. Jag kan väl inte direkt säga att Britney någonsin varit ett modelejon, hon har haft sina missar, men det här tar ändå priset. Borde hon inte känna på sig att det blir fel? Eller har hon flippat ur helt och till och med VILL få den här sortens uppmärksamhet.


Och sen en till grej, vilket kommer leda till mitt nästa inlägg så småningom. Är man småbarnsmamma festar man inte som hon gör, det är inte på något vis rättvist mot sina barn. Det visar bara på att hon inte är mogen för barn än, hade hon varit det hade hon inte bettet sig såhär. Jag kan förstå att det är jobbigt att måsta stanna hemma med sina barn varje kväll då man är så pass ung, but hello! Welcome to the real world, det är så det är att vara mamma, det är ett heltidsjobb, 24/7 i minst arton år. Så om Britney vill kunna känna när hennes barn växer upp att hon gjort allt för att vara en bra mamma och vara rättvis mot sina barn, och om hon vill lyckas med sin comeback, föreslår jag att hon ber om råd och hjälp från de som står henne nära. För detta kan sluta riktigt illa annars.

Av Elin - 26 maj 2007 12:32

Jag är inte perfekt. Jag har aldrig varit och kommer aldrig att vara det. Det är jobbigt då folk tror att jag är det och sen blir besvikna då de inser att jag är mänsklig. Kanske missförstår vi varandra, men kanske ger vi upp för lätt också, jag vet inte. Det har sannerligen inte varit en dans på rosor, men ska man verkligen låta motgångar begränsa en?


Jag vet att jag kan vara jävligt jobbig och krävande och att jag har svårt för vissa saker som du har lätt för, men det är bara sån jag är, och jag jobbar på att förbättra mig, varje dag. Jag kan inte bli en annan person, men jag kan försöka förändra mina svaga sidor så gott det går, och det gör jag för min egen skull. Det är bara sorgligt att man ska låta olikheter komma emellan, speciellt då så mycket annat är underbart. Jag kan inte göra eller säga så mycket mer, it's up to you. Det enda jag vill är att vi någon gång ska kunna försöka, för jag vet att du känner lika dant. Vi måste bara tänka mindre och låta hjärtat styra, men människor är alltid rädda för att förlora kontrollen, och om vi låter hjärtat bestämma kan vi verkligen inte kontrollera något. Inte förrän vi vågar trotsa vår rädsla och släppa taget kommer vi kunna se vad vi kan få. Jag är beredd, är du?


Life is to short to make trubble out of small things. 

Av Elin - 25 maj 2007 21:59

Förra veckan sa jag att jag en gång i veckan skulle börja presentera veckans outfit, jag ska försöka fortsätta med det och förhoppningsvis kan ni läsa om den här veckans outfit imorgon. Men nu ska jag även en gång i veckan göra en inne- och utelista med kategorierna kändisar, trender, musik och övrigt, men kom ihåg! Detta är bara mina personliga åsikter.


Kändis

Inne

Mischa Barton

- hur het får man bli?


Ute

Britney Spears

förklaring kommer senare...


Trend


Inne

Oversized, oversized, oversized!

vilken kropp passar inte i dentrenden?


Ute

Baby som accesoar

förklaring kommer senare...


Musik


Inne

L'amour á la Francaise - Las Fatals Picards. Sverige och The Ark floppade i eurovision, men kunde inte i alla fall frankrikes assköna låt fått vinna? Den kommer då att spelas hela sommaren i mini-pod.


Ute

Lene Alexandra - My boobs are ok

Behöver jag ens säga något? Det känns som att Linda Rosing, alias "Bionda", stillade Sveriges törst (?) efter bimbopop för ett bra tag framöver, eller vad säger ni?


Övrigt


Inne

Lindsay Lohans födelsedagsfest sponsras av Svedka vodka.

Att Hollywoods partyprinsessa i egen hög person har lite problem med spriten, det vet de flesta. Trots det sponsras hennes 21-årsfest av sprittillverkaren Svedka vodka, en svensk vodka. I mina ögon är det VÄLDIGT roligt!


Ute

Svensk medias förmåga att förstora upp saker, eller snarare hela Sveriges förmåga att förstora upp saker.

SVT sprutar vatten på statsminister Fredrik Reinfeldt -hela Sveriges befolkning rasar. Herregud! Han må vara vår statsminister, men självdistans måste man väl ändå ha. Det kanske inte är humor i världsklass, men riktigt så farligt som media framställt det tycker inte jag att det är. De måsteväl ha viktigare saker att skriva om? Dessutom håller jag med om vad de kom fram till i god morgon Sverige imorse, trots att alla gör detta till en så stor grej kommer de göra det till en ännu större grej om SVT väljer att klippa bort incidenten. Friskt? Nehej!


Kommentera gärna ifall ni har någon annan åsikt eller bara håller med mig. Återkommer med motiveringarna till varför Britney Spears och Baby som accesoar är med på utelistan senare eller imorgon.. de är helt enkelt för långa för att publiceras i samma inlägg.

Av Elin - 25 maj 2007 19:59

Idag var vi på studiebesök på Norra Västerbotten med skolan och fick prova på att spela in NV-TV. Jag och Ludvig är ett riktigt hett hallåapar vill jag lova, haha! Sen tänkte jag erbjuda mig att läsa in dagens väder som de skulle använda i sin riktiga sändning, men Hedvig hann före. Det var i alla fall ganska intressant att se hur det går till på en tidningsredaktion och i en studio, och jag lärde mig att det mesta i tv är fusk...


Kvällen blir väldigt lugn, är sjukt trött och har ont i magen och huvudet. Jag hade tänkt gå och se Malins dansuppvisning, men jag hade ingen att gå dit med så då kändes det inte så roligt. Därför stannar jag hemma och äter godis istället så får vi se vad som händer imorgon. TAKE CARE!


Skipping beats
Blushing cheeks

I am struggling

Daydreaming,
Bed scenes in the corner cafe
And then I'm left in bits recovering tectonic tremblings
You get me every time


Why'd you have to be so cute?
It's impossible to ignore you

Must you make me laugh so much?
It's bad enough we get along so well

Say goodnight and go

Av Elin - 24 maj 2007 20:45

Varför har alla något att göra imorgon utom jag? Det var ju egentligen tänkt att vi skulle grilla, men det blir på lördag istället, och nu är jag helt ensam och övergiven imorgonkväll. Elinda och Jonna ska till Umeå på brännbollsyran, men jag har inte råd och dessutom har vi ingen aning om vi kommer ta oss hem sen så det kändes lite jobbigt. Malin har dansföreställningar hela helgen och har inte tid att hitta på något och Sara jobbar till klockan tio (i och för sig skulle vi kanske hitta på något sen, men vad ska jag göra fram tills dess liksom?) Mitt enda hopp nu är Jessica, men hon har förmodligen redan planerat in något, om hon inte ska till Medle och då går det ju verkligen inte. Kul att sitta ensam hemma en fredagskväll, eller ensam och ensam, jag kan ju alltid planera in lite qualitytime med familjen, ehm.


Nu tror jag att jag ska läsa lite grand ut "En shopaholics bekännelser" av Sophie Kinsella, var ett tag sen sist, jag måste ju läsa ut den. Men jag har aldrig tid att läsa böcker, det är så mycket annat man ska hinna med hla tiden. Jaja, på återseende.


p.s Feel free to kommentera mina inlägg ;)


And so it is
Just like you said it would be
Life goes easy on me
Most of the time
And so it is
The shorter story
No love, no glory
No hero in her sky


I can't take my mind off of you

Presentation

Omröstning

Vad ska du göra i sommar?
 Sola och bada
 Festa
 Jobba
 Åka utomlands
 Njuta
 Ingenting

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards